ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΤΑ

Οι γιορτές πλησιάζουν… Ακόμα κι αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε σίγουρα θα θελήσουμε να αλλάξουμε το κλίμα και τη διάθεσή μας στολίζοντας, μαγειρεύοντας για τους δικούς μας ανθρώπους, αλλάζοντας διακόσμηση και ομορφαίνοντας τον χώρο μας.

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ?
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ

Τα περισσότερα κατοικίδια και κυρίως οι γάτες, βρίσκουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό πολύ συναρπαστικό! Μην αφήνετε παρόλα αυτά τα μικρά 4ποδα πειραχτήρια της καρδιάς σας να μπουν εμπόδιο στη γιορτινή σας διάθεση!

Διαβάστε περισσότερα : https://ktiniatreiopanorama.gr/2020/11/26/xristougenniatikos-stolismos-kai-katoikidia/

ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙ

Η ζέστη από τα κεριά και το τζάκι αρέσει στους μικρούς μας 4ποδους φίλους και ιδιαίτερα στις γάτες. Όμως τα μικρά σε ηλικία κυρίως ζωάκια μπορεί να πλησιάσουν πολύ κοντά στη φωτιά, καίγοντας συνήθως τα μουστάκια τους.

 

Θα πρέπει πάντα τα κεριά να βρίσκονται σε σημεία που δεν έχουν πρόσβαση τα κατοικίδια, η προστατευτική σήτα στο τζάκι εφόσον αυτά είναι παρών και ποτέ να μην τα αφήνουμε σε χώρους με κεριά ή αναμμένο τζάκι αν δεν είμαστε μαζί τους.

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ

Κατά την τοποθέτηση λουλουδιών στο σπίτι θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως δε θα προκληθούν ζημιές και τραυματισμοί των ζώων μας από τη ρήξη κάποιου βάζου. Καλό θα είναι να αποτρέψουμε τη γάτα μας να χρησιμοποιεί τις γλάστρες για τουαλέτα!

Το σημαντικότερο όμως είναι να γνωρίζουμε αν τα φυτά είναι ασφαλή για τα κατοικίδιά μας κυρίως για τις γάτες που έχουν την τάση να τα δαγκώνουν, να τα μασουλάνε και να τα καταπίνουν.

Ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων καλό είναι να γνωρίζουμε πως τα Αλεξανδρινά είναι τοξικά για τα αιλουροειδή αλλά έχουν σχετικά χαμηλή τοξικότητα. Το Γκι όμως είναι πολύ τοξικό  και επικίνδυνο. Από λουλούδια τα Κρίνα και οι Αμαρυλλίδες είναι επίσης επικίνδυνα.

Πριν αγοράσουμε κάποιο καινούριο φυτό καλό είναι πάντα να ρωτάμε αν είναι ασφαλές για τους μικρούς μας φίλους. Φυσικά τα ψεύτικα φυτά είναι μια ασφαλής λύση αρκεί ακόμα κι αυτά να μην θεωρηθούν παιχνίδι και φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα : https://ktiniatreiopanorama.gr/epikindines-trofes-fyta/

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

Ετοιμάζοντας τα φαγητά για το εορταστικό τραπέζι η κουζίνας μας συνήθως είναι ένα χάος. Είναι καλύτερο να απομακρύνουμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Μπορούν  να κάνουν ζημιές, να τραυματιστούν ή να φάνε κάτι που δε θα είναι καλό για την υγεία τους.

Γαλοπούλα, γέμιση, χοιρινό, γλυκά, ξηροί καρποί και άλλοι πειρασμοί, έχουν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια των γιορτών. Οι 4ποδοι φίλοι μας σίγουρα αυτήν την περίοδο θα απολαύσουν πολλές λιχουδιές που δεν είναι μέρος της καθημερινής τους δίαιτας. Πρέπει όμως να αποφύγουμε να τους δώσουμε φαγητά που θα τους πειράξουν.

Επίσης πολλά ζωάκια έχουν ευαίσθητο πεπτικό είτε στη μεγάλη ποσότητα φαγητού είτε στο κόκκινο κρέας, στα γαλακτοκομικά, στο υπερβολικό λίπος και στα κόκαλα και μπορεί να εμφανίσουν διάρροιες και εμετούς

Δώστε τους επιλεγμένα κομμάτια κρέας σε μικρές ποσότητες αν θέλετε να φάνε κάτι από τα φαγητά που έχετε ετοιμάσει, αλλά μην αφήσετε να φάνε υπολείμματα από το τραπέζι σας.

Για κάθε πρόβλημα που θα παρουσιάσουν επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο!

Διαβάστε περισσότερα : https://ktiniatreiopanorama.gr/epikindines-trofes-trofima/

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟΣ

Οι γιορτές είναι περίοδος με κόσμο στο σπίτι, μουσική και πυροτεχνήματα. Τα κατοικίδιά μας είναι πολύ ευαίσθητα στους ήχους. Σκυλάκια ήδη φοβικά και οι περισσότερες γάτες μπορεί να στρεσαριστούν πολύ.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο μακριά από τον θόρυβο και το χάος, σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, με φαγητό, νερό (την αμμοδόχο στην περίπτωση της γάτας) και να ενημερώσουμε τους καλεσμένους να μην μπουν στο συγκεκριμένο δωμάτιο.

Επίσης καλό θα είναι να ενημερώσουμε όσους θα μας επισκεφτούν ότι έχουμε ζωάκι σε περίπτωση που έχουν κάποια αλλεργία.

Διαβάστε περισσότερα : https://ktiniatreiopanorama.gr/thoribos-veggalika/

ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ

Η αλήθεια για τα ρούχα βρίσκεται κάπου στη μέση. Πρέπει να σεβόμαστε τη φύση του σκύλου και της γάτας κι όχι να τους βλέπουμε σαν κούκλες.

Όσο αφορά τον σκύλο, που ανήκει στις ευπαθείς στο κρύο ομάδες ή έχει κουρευτεί πρόσφατα τότε και μόνο, μπορούμε να του φοράμε, όταν τον βγάζουμε βόλτα, ένα ειδικό πουλόβερ ή μπουφάν για σκύλους.

Το ρουχαλάκι καλό είναι να καλύπτει από τη βάση της ουράς μέχρι το κεφάλι και την κοιλιά, να μην προκαλεί δυσκολία στην κίνηση και την αναπνοή και να μην ενοχλεί στα μάτια και τα αυτιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση να αφαιρείται μόλις επιστρέφουμε στη ζεστασιά του σπιτιού!

Διαβάστε περισσότερα ……https://ktiniatreiopanorama.gr/2020/06/12/kriwnoun-ta-zwa/ 

ΖΩΑΚΙΑ …. ΔΩΡΑΚΙΑ

Η αγάπη για τα ζώα δεν είναι υποχρεωτική ούτε και μπορεί να γίνει. Η μη κακομεταχείρησή τους όμως μπορεί να γίνει νόμος και πράξη και συνείδηση πολιτισμού. Η αγάπη είναι πάντοτε…προαιρετική! Δεν είναι υποχρεωτικό κάθε σπίτι να έχει ζωάκι

Διαβάστε περισσότερα : https://ktiniatreiopanorama.gr/2020/11/24/%ce%b6%cf%89%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1/

Ελπίζουμε οι συμβουλές αυτές να βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μαγεία των εορτών μαζί με τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους! Κάτι που ειδικά φέτος χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία και ασφάλεια για όλους!