Πρόληψη & Εμβόλια

Η μέση διάρκεια ζωής των ζώων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και χάρη στην  πρόοδο της ιατρικής , μπορούμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη.

Από νωρίς θα σας προτείνουμε μια σειρά κινήσεων για τον μικρό σας φίλο, με στόχο τη βελτίωση της υγείας του, την αύξηση της διάρκειας της ζωής του και τη βελτίωση της ποιότητάς της.

Στο κτηνιατρείο μας θα βρούμε μαζί, το κατάλληλο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και ελέγχου για τον σκύλο ή τη γάτα σας ανάλογα με τη φυλή, το φύλο, την ηλικία και τον τρόπο διαβίωσής τους.

  • Ακρογωνιαίος λίθος για την προστασία και την καταπολέμηση λοιμωδών νοσημάτων αποτελούν τα εμβόλια. Θα σας υποδείξουμε το καλύτερο εμβολιακό πρόγραμμα για το κατοικίδιό σας.
  • Ψύλλοι, τσιμπούρια, σκνίπες και κουνούπια μεταφέρουν και προκαλούν επικίνδυνα νοσήματα στους μικρούς μας 4ποδους. Μαζί θα βρούμε το κατάλληλο φαρμακευτικό προληπτικό σχήμα για την προστασία τους από αυτά.
  • Εντερικά παράσιτα. Με ευρεία γκάμα κτηνιατρικών προϊόντων η πρόληψη και η θεραπεία τους θα είναι μια εύκολη υπόθεση.
  • Τακτικοί κλινικοί έλεγχοι του ζώου σας αποτυπώνουν σε πρώτο επίπεδο την καλή λειτουργία των βασικών οργάνων, την καλή υγεία του στόματος, την παρακολούθηση του βάρους του και την υγεία του τριχώματός του.
  • Τουλάχιστον ετήσιες αιματολογικές, βιοχημικές και ορολογικές εξετάσεις (έλεγχο για Ερλιχίωση, διροφιλάρια, Λεισμανίωση) εξασφαλίζουν τη σωστή παρακολούθηση της υγείας του σκύλου και της γάτας και τη σωστή λειτουργία των βασικών οργάνων. Η έγκαιρη διάγνωση τυχόν νοσημάτων και παθολογικών καταστάσεων θα γίνει νωρίτερα και η θεραπεία τους θα έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας!
  • Θα σας παρέχουμε συμβουλές για τη σωστή άσκηση και την εκπαίδευση που θα χαρίσουν στο ζώο σας τόσο υγιές σώμα όσο και ισορροπημένο ψυχισμό.
  • Θα σας προτείνουμε οδηγίες σωστής διατροφής για κάθε περίσταση!
  • Αλλά και την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip).

Όλα αυτά δε θα αποτελέσουν μια απλή επιβάρυνση στον προϋπολογισμό σας αλλά την καλύτερη επένδυση για την υγεία του φίλου σας!

Να θυμάστε πως η σωστή πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!