Σωστή διατροφή

Σωστή διατροφή

Σκύλοι, γάτες, στειρωμένοι ή όχι, κουτάβια, γατάκια, υπερήλικοι, μεγαλόσωμοι γίγαντες και μικρόσωμοι σύντροφοι, βοηθοί στο κυνήγι, στο κοπάδι, στη διάσωση χρειάζονται ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί την κατάλληλη τροφή.

Η σωστή και κατάλληλη τροφή για τους τετράποδους φίλους σας είναι πολύ σημαντική επιλογή! Η τροφή θα πρέπει να ανταποκρίνεται κάθε φορά στο είδος του ζώου, στο στάδιο ανάπτυξης του μικρού σας φίλου, στις ανάγκες της ηλικίας του, στις ανάγκες της εργασίας που προσφέρει, στη σωματική του διάπλαση αλλά και στις ανάγκες του μεταβολισμού του.

Η σωστή και ισορροπημένη τροφή θα βοηθήσει:

  1. στη σωστή τους ανάπτυξη. Ιδιαίτερα όταν αυτή παρέχεται από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής τους ακόμα κι αν αυτή σε κάποιες φυλές είναι ταχεία.
  2. στη σωστή και επιθυμητή τριβή των δοντιών. Οι καλές κροκέτες περιέχουν συστατικά που βοηθούν τόσο στην πρόληψη δημιουργίας όσο και στην καταπολέμηση της πέτρας. Η κροκέτα από μόνη της προσφέρει σωστή τριβή των δοντιών και υγιή ούλα.
  3. στην αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Πολλές διάρροιες και έμετοι προκαλούνται από τη μη σωστή και μη ισορροπημένη διατροφή. Η καλή τροφή ρυθμίζει την εντερική μικροχλωρίδα και βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού
  4. στη διατήρηση σωστού σωματικού βάρους. Ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά μπορούμε να ρυθμίσουμε σωστά την πρόσληψη θερμίδων σε κάθε στάδιο της ζωής τους και ανάλογα τις ενεργειακές τους απαιτήσεις

5. στη σωστή λειτουργία όλων των συστημάτων. Υποστήριξη του ουροποιητικού συστήματος, προστασία από τη δημιουργία λίθων, υποστήριξη του νευρικού συστήματος, ανάπτυξη νοητικών λειτουργιών και ικανότητας μάθησης, υγιές δέρμα και τρίχωμα, σωστή ανάπτυξη οστών, χόνδρων, αρθρώσεων, τενόντων και μυών, υποστήριξη κινητικής λειτουργίας, διατήρηση άριστης φυσικής κατάστασης, υγιής καρδιά

6. στον έλεγχο και τη διαχείριση νοσημάτων, εάν υπάρχουν. Πρόληψη φλεγμονών, βελτίωση μεταβολισμού, αναγέννηση ηπατικών κυττάρων, υποστήριξη ανοσοποιητικού συστήματος και ενίσχυση προστασίας κυττάρων

7. στην πρόληψη τροφικών αλλεργιών

Η εμφάνιση κάποιων ασθενειών μπορεί να προκληθεί από μη σωστή και μη ισορροπημένη διατροφή και η αντιμετώπισή τους να είναι περίπλοκη και δαπανηρή.

Η σωστή και κατάλληλη τροφή για τους μικρούς μας φίλους αποτελεί την καλύτερη πρόληψη που μπορείτε να τους παρέχετε για να είναι υγιείς γεμάτοι ενέργεια !

Ρωτήστε τον κτηνίατρο τους και αφήστε τους να διαλέξουν το καλύτερο...αυτοί ξέρουν!

Δείτε τι διαλέξαμε εμείς για τους τετράποδους φίλους σας και μη διστάσετε να μας ρωτήσετε, τι πραγματικά έχει ανάγκη το ζωάκι σας!