Ηλεκτρονική σήμανση
Microchip

🐾

Αρκούν λίγα λεπτά για να προστατεύσετε τον καλύτερό σας φίλο για μια ζωή…

Είναι πολύ εύκολο ο μικρός σας φίλος να χαθεί ή να κλαπεί και πολύ δύσκολο να επιστρέψει ξανά στην αγκαλιά σας γεγονός επώδυνο τόσο για σας όσο και για τον ίδιο…

Τη λύση δίνει σήμερα η ηλεκτρονική σήμανση ή ταυτότητα. Αποτελείται από μια μικρή κάψουλα – microchip που τοποθετείται από κτηνίατρο με ένεση υποδόρια στην περιοχή του τραχήλου. Mε ένα πέρασμα με ειδική συσκευή ανάγνωσης – scanner διαβάζεται πολύ εύκολα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο 10-16ψήφιος αριθμός – barcode που είναι μοναδικός για κάθε ζώο.

Κατά τη σήμανση ο κτηνίατρος καταχωρεί στοιχεία ζώου και ιδιοκτήτη στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χορηγεί πιστοποιητικό που υπογράφεται και σφραγίζεται από τον κτηνίατρο. Στη συνέχεια ένα έντυπο μένει στην κατοχή του ιδιοκτήτη και ένα αποστέλλεται ή προσκομίζεται στον εκάστοτε δήμο από τον ιδιοκτήτη.

Πόσο ασφαλής είναι για το ζώο η τοποθέτηση του microchip;

Απόλυτα! Η κάψουλα είναι αδρανής και δεν παρουσιάζει καμία εκπομπή ακτινοβολίας. Η συσκευή ανάγνωσης και μόνο αυτή εκπέμπει κύματα χαμηλής συχνότητας, ισοδύναμα με αυτά του ραδιοφώνου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης microchip

  1. Η τοποθέτηση είναι γρήγορη και ανώδυνη
  2. Διαρκεί εφόρου ζωής
  3. Σέβεται την αισθητική του ζώου σας
  4. Μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ηλικίας, ράτσας, κιλών
  5. Πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από πολλές χώρες στα πλαίσια της μετακίνησης των ζώων συντροφιάς
    Αλλά το πιο σημαντικό!
  6.  Βρίσκετε ευκολότερα το χαμένο σας ζώο!!!!
pet-dog-microchip

Γιατί να μη χρησιμοποιήσω τις κονκάρδες;

Η κονκάρδα τοποθετείται στο περιλαίμιο το οποίο μπορεί να κοπεί ή να αφαιρεθεί σε περίπτωση κλοπής. Δεν μπορούν να καταγραφούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης του ζώου ή του ιδιοκτήτη. Έτσι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι πως ο μικρός σας φίλος θα βρει ξανά το δρόμο για το σπίτι…

Προστατέψτε τον καλύτερό σας φίλο! Η ηλεκτρονική του σήμανση είναι μια ενέργεια αγάπης προς αυτόν. Είναι ένα πολύ μικρό δώρο για κείνον που κάθε μέρα σας δίνει τόσα πολλά!!!

Κτηνιατρείο Πανόραμα